Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Τρίγωνα γεμιστά με κοτόπουλο και τυριά …

… Τι θέλω …

   
       
… κι ανακατεύουμαι, λέω από μέσα μου με την ένρινη φωνή του Γκιωνάκη στα
Κίτρινα Γάντια. Απ’ έξω μου όμως ανακατεύουμαι, κι αντί να φτιάξω όπως όλος ο κόσμος ένα τοστ με τυρί-ζαμπόν-διπλό ψωμί, κάθομαι και ξεψαχνίζω κοτόπουλα και τρίβω τυριά κι ανοίγω ψωμιά με τον πλάστη για να φτιάξω …




Τρίγωνα γεμιστά με κοτόπουλο και τυριά







υλικά:
ψαχνό από στήθος κοτόπουλου (εδώ περισσεύματα από ψητό)
3-4 κουταλιές καλαμπόκι από κονσέρβα
2 κουταλιές κέτσαπ
5 κουταλιές τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
μαϊντανός
τριμμένο τυρί (ημίσκληρο, γραβιέρα)
12 φέτες ψωμί του τοστ
1 αυγό





     
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, το κέτσαπ, το τυρί κρέμα και το περισσότερο τριμμένο τυρί. 

Νοστιμίζουμε με πιπέρι και χρωματίζουμε με μαϊντανό.







Ανοίγουμε κάθε φέτα ψωμί με τον πλάστη να λεπτύνει.

 Αν θέλουμε, αφαιρούμε πρώτα την κόρα.






Απλώνουμε διαγώνια 1-2 κουταλιές γέμιση στη μισή φέτα.

Κλείνουμε σχηματίζοντας τρίγωνο.






Αραδιάζουμε τα τρίγωνα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε γενναιόδωρα τα τρίγωνα.







Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί είτε από την αρχή, είτε στα μισά του ψησίματος όπως εδώ.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 15΄-20΄. 

Για πιο τραγανή επιφάνεια και έντονο χρώμα, χρησιμοποιούμε και τη λειτουργία του θερμού αέρα ή το γκριλ.




        

         
Σερβίρουμε αμέσως.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου