Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Πατάτες με κρεμμύδι, μπέικον και πάπρικα …

… Μια βάρκα ήταν μόνη της σε θάλασσα γαλάζια, στο ναζιάρικο σύμπαν της Βουγιουκλάκη.
Στο δικό μου το πεζό σύμπαν πάλι, μια πατάτα ήταν μόνη της στον πάγκο της κουζίνας. Μια βρασμένη πατάτα για να ακριβολογώ, που δε μπήκε στην
πατατοσαλάτα κι έμεινε μόνη και μαραζωμένη. Μπορώ να κάνω ότι δεν τη βλέπω και να την εξωθήσω στη συρρίκνωση, να την αφήσω να ζαρώνει μέχρι να είναι κυριολεκτικά για πέταμα.
Κρίμα δεν είναι όμως;
Ακόμη και μια ξεχασμένη πατάτα μπορεί να γίνει ένα λαχταριστό φαγητό γερμανικής καταγωγής, που ψάχνει γύρω του για μια κρύα μπύρα  …



Πατάτες με κρεμμύδι, μπέικον και πάπρικα








υλικά:
βρασμένες πατάτες
κρεμμύδι
μπέικον
πάπρικα (εδώ γλυκειά, καπνιστή)







Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, που έχουμε κόψει σε κυβάκια.

 Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα γλυκό χρυσαφί χρώμα.






Προσθέτουμε το μπέικον που έχουμε ψιλοκόψει και σωτάρουμε μαζί να πάρει χρώμα και το μπέικον.






Ρίχνουμε την πατάτα, ίσως λίγο λάδι ακόμη, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και, αν μας αρέσει, λίγο μπούκοβο, γλυκό ή καυτερό.






Μαγειρεύουμε μέχρι να ξεροψηθούν οι πατάτες.

 Ανακατεύουμε συχνά κουνώντας το τηγάνι και πετώντας ελαφρά στον αέρα τις πατάτες ώστε εκείνες που ήταν κάτω να έρθουν επάνω. 

Όσο περισσότερο ανακινούμε, τόσο πιο τραγανές και νόστιμες θα γίνουν οι πατάτες.






Σερβίρουμε αμέσως.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου