Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ψάρι με κάρυ …

… Το ψάρι και το κάρυ δεν κάνουν μόνο ομοιοκαταληξία. Κάνουν κι ένα πολύ ωραίο φαγητό …


Ψάρι με κάρυ







υλικά:
500 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού
(εδώ γλώσσα και βακαλάος)
350 γρ. πολύχρωμα τοματίνια
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1-1,5 μεγάλη κουταλιά πάστα κάρυ
1 κουταλιά lime pickle * 
2 κουταλιές ηλιέλαιο        
         




*Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να βρούμε τα υλικά των συνταγών, αν θέλουμε ντε και καλά να τις φτιάξουμ, όπως εγώ, προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Πάστα κάρυ υπάρει σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, πάστα πίκλας λάιμ δε βρήκα πουθενά. Την αντικατέστησα με μισό αποξηραμένο λεμόνι,



         
που μπορεί να βρει κανείς στα μικρά παντοπωλεία που ανοίγουν οι μετανάστες, και με 2-3 ροδέλες από φρέσκο πράσινο λεμόνι μαζί με τη φλούδα.





Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.






Ζεσταίνουμε σε γουώκ ή σωτέζα το ηλιέλαιο και βάζουμε τα τοματίνια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τα αφήνουμε 3΄-4΄ να ψηθούν και να σκάσει η φλούδα τους.



                       


Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στα τοματίνια. Σε 3΄-4΄ ανακατεύουμε κουνώντας το σκεύος.







       
  Προσθέτουμε την πάστα κάρυ, το αποξηραμένο και το φρέσκο λεμόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά.       
       
       
       


Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αφού ανακινήσουμε καλά την κονσέρβα. Αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 7΄-10΄.







Αφαιρούμε το καπάκι, δοκιμάζουμε τη σάλτσα και, αν θέλουμε, τη βράζουμε λίγο ακόμη για να πήξει.





Ετοιμάζουμε ένα σκέτο ρύζι μπασμάτι, βράζοντας μία ή μιάμιση κούπα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10΄. Στραγγίζουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και αφρατεύουμε το ρύζι με πιρούνι.








Σερβίρουμε.
(Εδώ και με έτοιμα pappadoms).


  
  





 



 
   





   


 


   
  






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου