… Πολύ χάρηκα που το πήρα αυτό το βιβλίο και μάλιστα κοψοχρονιά. Μπορεί να είναι μπελάς να παραφυλάς στο ίντερνετ για προσφορές και εκπτώσεις, βρίσκεις όμως -αν σταθείς και λιγάκι τυχερός- πραγματικά κελεπούρια.
Κι έτσι με το καινούριο μου κοσκινάκι ανά χείρας, φτιάχνω κάθε μέρα κι από μια καινούρια συνταγή …
350 γρ. πολύχρωμα τοματίνια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 βάζο βρασμένα ρεβύθια (περίπου 400 γρ.)
6 μέτρια λουκάνικα (εδώ Ντελημάρη)
ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φετάκια. Κόβουμε το ψωμί με το χέρι σε μπουκιές.
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 βάζο βρασμένα ρεβύθια (περίπου 400 γρ.)
6 μέτρια λουκάνικα (εδώ Ντελημάρη)
ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
Πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φετάκια. Κόβουμε το ψωμί με το χέρι σε μπουκιές.
Βάζουμε τα τοματίνια, το σκόρδο και το ψωμί σε ταψάκι και προσθέτουμε τα ρεβύθια μαζί με το ζουμί τους. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και 1 κουταλιά κόκκινο ξύδι. Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, τα τρυπώνουμε ανάμεσα στα ρεβύθια και τα τοματίνια σε όλο το ταψί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου