Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι …

… Μια κακή διαφήμιση, κακή σύμφωνα με τα υποκειμενικά μου κριτήρια,  θα με κάνει να αντιπαθήσω το διαφημιζόμενο προϊόν και να μην το δοκιμάσω ποτέ. Μια καλή διαφήμιση θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα με κάνει πελάτη. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, γιατί υπάρχει μία διαφήμιση στην οποία υποκλίθηκα και παραδόθηκα αμαχητί.
Στο αριστουργηματικό τηλεοπτικό σποτ για το Ηπειρώτικο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, με τον πατέρα να μοιράζει την περιουσία στις τρεις κόρες του. Καλοδιαλεγμένα πρόσωπα, πατίνα άλλης εποχής, παύσεις, σιωπές, θριαμβευτικά και οργισμένα βλέμματα που δεν κουράζομαι να βλέπω και να ξαναβλέπω …

            
Κάπως έτσι άρχισα στα 50 μου, τιμής ένεκεν, να τρώω στραγγιστό γιαούρτι – εγώ που δεν ήθελα ούτε να το βλέπω. Για να είμαι ειλικρινής όμως, ομολογώ ότι δεν μπορώ να το φάω σκέτο. Έφτιαξα και μπόλικο …


Γλυκό του κουταλιού σταφύλι





υλικά:          
2 κιλά σταφίδα          
1.200 γρ. ζάχαρη        
4 ποτήρια νερό 
αρμπαρόριζα
χυμός από ένα λεμόνι









Ξεχωρίζουμε προσεκτικά τις ρώγες του σταφυλιού, τις πλένουμε πολύ καλά και τις στραγγίζουμε.







Βάζουμε τη ζάχαρη να βράσει με το νερό και την αρμπαρόριζα.










Μετά από 5΄, ρίχνουμε τα σταφύλια.





Βράζουμε το γλυκό  σε μέτρια φωτιά (αν κατά τη διάρκεια του βρασμού σχηματιστεί αφρός, τον αφαιρούμε προσεκτικά με κουτάλι), μέχρι να μαλακώσουν τα σταφύλια, να συρρικνωθούν και να γίνουν χρυσαφιά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το γλυκό να βράσει για 5΄ ακόμη.







Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.















Τρατάρουμε.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου