Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Μπισκότα flapjack …

… Δεν είναι ο Τζακ κι η φασολιά του, ούτε ο φίλος μου ο Skellington που ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή, μήτε ο Τζακ –πανάθεμά τονε- ο Αντεροβγάλτης, ούτε καν ο Τζακ με το μαχαίρι – λάθος, αυτός ήτανε  Μακ, όπως τα PC.
Είναι αυτά τα αμερικάνικα τα flapjack, κάτι ανάμεσα σε μπάρες δημητριακών και κέικ, που γίνονται με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, βούτυρο και καστανή ζάχαρη ή golden syrup. Δηλαδή, άλλη μια ευκαιρία να ξοδέψουμε λίγο από το
μέλι του Γουίνι



Μπισκότα flapjack





υλικά:
100 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί
(εδώ δαμάσκηνα, κράνμπερυ, καρύδια, φουντούκια)
100 γρ. βούτυρο/μαργαρίνη (μαλακό ή λιωμένο και χλιαρό)
100 γρ. νιφάδες βρώμης
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. μέλι ή σιρόπι






Αλέθουμε μαζί στο multi ή σε κουζινομηχανή τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες βρώμης.
Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και το μπέικιν και το μέλι. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού.







Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. Λαδώνουμε το χαρτί και απλώνουμε επάνω το μείγμα, ισιώνοντας την επιφάνεια με κουτάλι.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄-17΄, ή μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, προσέχοντας να μην τα παραψήσουμε και στεγνώσουν.







Ξεφουρνίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα, μαζί με το αντικολλητικό χαρτί.





Σερβίρουμε.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου