… Άκου, είπα στο χασάπη να σε φέρει κιμά να με κάνεις κιοφτέδες το μεσημέρι. Άκου …. με σάλλτσα.
Άκου … να με τηγανίσεις και μπόλικες πατάτες. Ναι, για.
Όλα τα άκουσα, ναι για, αλλά μόνο το πρώτο χατήρι την έκανα την κοκκώνα μου.
Την έκανα κιοφτέδες και μπόλικους μάλιστα, άμα χωρίς σάλλτσα. Κι ούτε πατάτες την τηγάνισα. Είχα καλύτερη γαρνιτούρα …
Πιτάκια ατομικά με πατάτες και μπέικον
υλικά:
600 γρ. πατάτες
120 γρ. μπέικον
80 γρ. παρμεζάνα/γραβιέρα/ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
τριμμένη φρυγανιά
θυμάρι
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, αφού τις πλύνουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πηρούνι.
Ταυτόχρονα κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
Το βγάζουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε αμέσως.
Τις πατάμε με πηρούνι πριν κρυώσουν.
Προσθέτουμε το μπέικον, το τυρί τριμμένο στον ψιλό τρίφτη, λίγο θυμάρι, τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε 6 πυρίμαχα φορμάκια ή αλουμινένια μιας χρήσεως και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και το πιέζουμε ελαφρά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄ ή μέχρι να χρυσίσουν τα πιτάκια.
Αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε και το θερμό αέρα ή το γκριλ.
Τα ξεφορμάρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα σερβίρουμε σκέτα, με σαλάτα ή παρέα με φρεσκοτηγανισμένους κιοφτέδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου