Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ελιόπιτα ρολό …

… Λαγωνικό έγινα για χάρη σου. Ιχνηλάτης με τη μουσούδα στο έδαφος ν’ ακολουθώ τα ίχνη. Ma-Beagle τώρα στα πίσω-πίσω.
Μεγάλη ανακάλυψη το flight tracker. Για γερά νεύρα και στομάχια όμως κι όχι σαν τα δικά μου τ’ αδυνατούλια. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας, μπαίνεις και στου αεροδρομίου αναχώρησης, μπαίνεις και στου αεροδρομίου άφιξης άμα λάχει.
Να πιάσεις όλα τα πόστα, να κυκλώσεις την πληροφορία απ’ όλες τις πλευρές, να μη χάσεις ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια.
Κι είναι καλό τώρα αυτό; θα ρωτήσει ο μέσος εχέφρων άνθρωπος. Να κάθεσαι κολλημένη στην οθόνη του υπολογιστή και να παρακολουθείς ένα τόσο δα σημαδάκι να διασχίζει το χάρτη, να κρατάς την ανάσα σου μέχρι να ανανεωθεί η ιστοσελίδα και να βεβαιωθείς ότι προχωράει σωστά;
Τι να σας πω. Κι εγώ απλός υπάλληλος ήμουνα και μια μέση μάνα γκρέκα, μέχρι που καλέσανε την κλάση μου. Και βρέθηκα καλωδιωμένη ν’ αλληθορίζω σαν το Γύλο, με το ένα μάτι  στις κορυφογραμμές της Ευρώπης και με τ’ άλλο στο παρατημένο νοικοκυριό μου.
Και τα χέρια σφιγμένα. Πρέπει να βρουν κάτι να κάνουν …

 

Ελιόπιτα ρολό

 

SAM_6267

 


υλικά:
1 βαζάκι ελιές σε ροδέλες (εδώ πράσινες)
3 κουτ. γλ. πάστα ελιάς (εδώ Καλαμών)
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
ανθότυρο, φέτα
1 χούφτα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
ρίγανη, δυόσμος

1 φύλλο σφολιάτα
σουσάμι, παπαρουνόσπορος

 

 

 

Στραγγίζουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε μπωλ. 

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τις ελιές. 

Αρωματίζουμε με ρίγανη ή/και δυόσμο. 

Πατάμε με το πηρούνι ανθότυρο και φέτα στις ποσότητες που θέλουμε, τα ρίχνουμε στις ελιές και ανακατεύουμε ξανά.

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με την πάστα ελιάς, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω-γύρω. 

Σκορπίζουμε από πάνω το ημίσκληρο τυρί.

 
 

SAM_6253

 SAM_6254

 

 

Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας εκτός από τα κενά περιθώρια, τα οποία αλείφουμε με λίγο γάλα.

Τυλίγουμε ρολό.

 

 

SAM_6255

 SAM_6257

 SAM_6258

 

 

Αλείφουμε με λίγο γάλα όλο το ρολό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 35΄- 40΄.

 

 

SAM_6259

 SAM_6262

 

 

Κόβουμε διαγώνια σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

 

SAM_6266

 SAM_6264

 SAM_6270

 SAM_6265

 SAM_6269

 

 

.

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου