Ελιόπιτα ρολό
υλικά:
1 βαζάκι ελιές σε ροδέλες (εδώ πράσινες)
3 κουτ. γλ. πάστα ελιάς (εδώ Καλαμών)
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
ανθότυρο, φέτα
1 χούφτα ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
ρίγανη, δυόσμος
1 φύλλο σφολιάτα
σουσάμι, παπαρουνόσπορος
Στραγγίζουμε τις ελιές και τις βάζουμε σε μπωλ.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τις ελιές.
Αρωματίζουμε με ρίγανη ή/και δυόσμο.
Πατάμε με το πηρούνι ανθότυρο και φέτα στις ποσότητες που θέλουμε, τα ρίχνουμε στις ελιές και ανακατεύουμε ξανά.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με την πάστα ελιάς, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω-γύρω.
Σκορπίζουμε από πάνω το ημίσκληρο τυρί.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας εκτός από τα κενά περιθώρια, τα οποία αλείφουμε με λίγο γάλα.
Τυλίγουμε ρολό.
Αλείφουμε με λίγο γάλα όλο το ρολό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 35΄- 40΄.
Κόβουμε διαγώνια σε κομμάτια και σερβίρουμε.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου