Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Κεσάτια …

…έχουμε όλοι, ποιος λίγο ποιος πολύ. Στις δουλειές, στις σχέσεις, στα συναισθήματα, παντού στρίμωγμα, σχετική αδράνεια και λίγο νταραβέρι.
Κεσάτια και στο μαγείρεμα; Λίγο ο καύσωνας, λίγο τα τρεχάματα, λίγο που ό,τι φτιάξω δεν θα το φάει το κορώνι μου, θα μπορούσες να πεις ότι έχουμε και στην κουζίνα κεσάτια.
Θα φτιάξω κεσατίγιες …

 

Κεσαντίγιες με κολοκυθάκια και τυρί

 

IMG_8140

 

Υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 μικρά κολοκυθάκια
1 κούπα καλαμπόκι (από κονσέρβα)
4 τορτίγιες (εδώ ολικής)
μαϊντανός
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά (τριμμένο)

 

 

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι για 5΄. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο ή σε φετάκια.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε στη μέση κι ύστερα σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το καλαμπόκι. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10΄, προσθέτοντας λίγο νερό για να μαλακώσει το κολοκύθι.

 

IMG_20170630_114026

 

 

 

IMG_20170630_120342

 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

 

IMG_20170630_133224

 

Αλείφουμε τη μία πλευρά κάθε τορτίγιας με λάδι και βάζουμε τις δύο απ’ αυτές σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με τη λαδωμένη μεριά προς τα κάτω. Μοιράζουμε τη γέμιση στις δυο τορτίγιες και πασπαλίζουμε κάθε μια με μια χούφτα τριμμένο τυρί.

 

 

IMG_20170630_134027

 

 

 

IMG_20170630_134345

 

Σκεπάζουμε με τις άλλες δύο τορτίγιες, με τη λαδωμένη τους πλευρά προς τα πάνω. Πιέζουμε με το χέρι ελαφρά για να κλείσουν ή στερεώνουμε προσεκτικά τις άκρες με οδοντογλυφίδες.

 

IMG_20170630_134445

 

Ψήνουμε τις κεσαντίγιες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200˚ C, για 10΄-15΄ γυρνώντας τες μια φορά στα μισά του ψησίματος.

Κόβουμε κάθε κεσαντίγια στα 4 και σερβίρουμε αμέσως.

 

IMG_8136

 

 

 

IMG_8137

 

 

 

IMG_20170630_141434

 

 

 

IMG_8139

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου