Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Θες που βάφουμε …

… τους τοίχους κι έχουν γεμίσει τα μάτια μου χρώματα - και μπογιές, θες που είναι καλοκαίρι και τα μποστάνια οργιάζουν χρωματικά σε συνδυασμούς απίστευτους και ζηλευτούς, πάντως αυτή η σαλάτα με κέρδισε πρώτα με τα χρώματά της κι ύστερα με τη γεύση της …

 

Σαλάτα με φασολάκια, ελιές κι αυγά

 

SAM_6464

 

υλικά:
1 βάζο φασολάκια βρασμένα (400 γρ.)
200 γρ. τοματίνια
2 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
μισή κούπα ελιές Καλαμών σε ροδέλες

Προαιρετικά:
φέτα ή φλοίδες γραβιέρας
παπαρουνόσπορος
μαυροσούσαμο

λαδοπαξίμαδα τύπου Κυθήρων ή ριγανάτα Αστυπάλαιας

 

 

 

Στραγγίζουμε τα φασολάκια, τα βάζουμε σε σαλατιέρα και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Πλένουμε τα τοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στα φασολάκια.

 

 

SAM_6452

 

 

Κόβουμε τα αυγά σε μέτρια κομμάτια και τα ρίχνουμε στα φασολάκια μαζί με τις ελιές. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες λεμόνι και σκορπίζουμε, αν θέλουμε, φέτα σε κυβάκια ή φλοίδες γραβιέρας.

 

 

SAM_6454

 

 

 

SAM_6456

 

 

Πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο και σερβίρουμε με παξιμάδια.

 

 

SAM_6461

 

 

 

SAM_6457

 

 

 

SAM_6463

 

 

 

SAM_6465

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου