Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τάρτα σφολιάτας με βερύκοκκα …

… Ταρτ, ταρτ, εσύ, ταρτ, ταρτ, εγώ.


IMG_20170711_174506

Εσύ βέβαια είσαι στη χώρα των μπουλανζερί, των πατισερί και των κονφισερί, ενώ εγώ ζε σουί μαντάμ Πελαζί ντε Παρί, ντε κομπινασιόν ε ντε κομπινεζόν, ζαμανφού.
Ακόμη κι έτσι όμως, μια τάρτα μπορώ να τη φτιάξω.
Καλοκαιρινή, μόνο με βερύκοκκα  κι ένα φύλλο αμαρτωλή σφολιάτα, που κοστίζει ολόκληρη όσο μια μικρή, κομψή δαγκωνιά της δικής σου …

 

Τάρτα σφολιάτας με βερύκοκκα

 

SAM_6303

 
 

υλικά:
6 βερύκοκκα
1 κουταλιά αμύγδαλο φιλέ
3 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκκο
1 κροκάδι χτυπημένο
καστανή ζάχαρη

1 φύλλο σφολιάτα

 

 

 

Ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη τη σφολιάτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τη στρώνουμε μαζί με το χαρτί σε ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. 

Την τρυπάμε παντού με πηρούνι, την αλείφουμε με τις 2 κουταλιές μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. 

Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

 

 

SAM_6284

SAM_6285

 

 

Πλένουμε τα βερύκοκκα, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρότερες φέτες.

Αραδιάζουμε τα βερύκοκκα σε όλη την επιφάνεια την ζύμης, φροντίζοντας να μην αφήνουμε κενά ανάμεσά τους. 

Ζεσταίνουμε ελαφρά την υπόλοιπη μαρμελάδα και αλείφουμε τα βερύκοκκα. 

Γυρίζουμε τα πλαϊνά της ζύμης προς το κέντρο καλύπτοντας και τις πρώτες σειρές από τα βερύκοκκα.

 

 

SAM_6286

SAM_6287

SAM_6288

 

 

Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό και πασπαλίζουμε με μια χούφτα καστανή ζάχαρη.

 

 

SAM_6290

 SAM_6293

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, για 35΄ περίπου χρησιμοποιώντας προς το τέλος του ψησίματος τη λειτουργία του αέρα για να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

 

 

SAM_6294

 SAM_6295

 SAM_6296

 

 

Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Σερβίρουμε.

 

 

SAM_6305

 SAM_6298

 SAM_6304

 SAM_6300

 

 

 

.

2 σχόλια: