… Μια χαρά μας πήγε ο καιρός μέχρι τώρα. Τα μεσημέρια είχε ωραίο ήλιο, η μπουγάδα μου στέγνωνε αυθημερόν, το νερό στον ηλιακό ζεσταινόταν και το κοκκαλάκι μου επίσης.
Μάλλον όμως παραζεστάθηκε κι ύστερα κρύωσε απότομα το περί ου ο λόγος κοκκαλάκι κι έγινα σαν τη θεία της Βούρτση στα Κίτρινα γάντια που πονάει- πού πονάει; παντού. Και σαν την ανεκδιήγητη αχ,αχ,αχ, τα πλευράκια μου Μισέλ του Λαζόπουλου.
Και δε φτάνει που πλευριτώθηκα, πλευρωτώθηκα κι όλας. Τα βρήκα σε καλή τιμή τα πλευρώτους κι αγόρασα μπόλικα και τώρα με περιμένουν στο ψυγείο με την υπομονή και τη φρεσκάδα τους να εξαντλείται. Καλέ μου Ρατατούη, στείλε μου καμιά έμπνευση.
Λινγκουίνι είπες; You rat …
Λινγκουίνι με πλευρώτους και λιαστές ντομάτες
υλικά:
500 γρ. πλευρώτους
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
7-8 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
προαιρετικά: τριμμένη γραβιέρα
Σε 3 κουταλιές λάδι και μέτρια φωτιά ροδίζουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.
Για περισσότερη γεύση χρησιμοποιούμε το αρωματικό λάδι από τις λιαστές ντομάτες.
Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια τα καπέλα τους.
Τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 10΄.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια.
Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, σκέτα ή με τυρί.
Περαστικά σου!Φαίνονται λαχταριστά τα λιγκουίνι σου!θα τα δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, τα λινγκουίνι είναι όντως λαχταριστά. Η δοκιμή θα σας πείσει, μια και είστε μαγείρισσα όνομα και πράμα!
Διαγραφή