Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μανιτάρια με πράσα …

Εκεί μετράω εγώ την περηφάνεια
φαρμάκι όταν στάζει η οροφή.

Εδώ σε θέλω κάβουρα. Στον κατήφορο κυλιέται κι η χελώνα.
Τώρα νύφ’; Που δεν είσαι και σπαρτιάτισσα για να ξέρεις από μέλανα ζωμό και σπαρτιατική λιτότητα;
Απλήρωτοι ήδη για 2 μήνες, θα πάμε με τον αυτόματο πιλότο. Ας είν’ καλά το γινάτι τους.
Και το δικό μου επίσης, γιατί θα επιστρατεύσω κάθε κόλπο και κάθε πιθανό κι απίθανο αυτοσχεδιασμό για να μη μας λείψει τίποτε.
Ή,
για να μην πω μεγάλη κουβέντα γιατί ούτε μεγάλη μπουκιά βλέπω να τρώω, να μας λείψουν όσο γίνεται λιγότερα και με τρόπο που να μην το πολυκαταλαβαίνουμε.
Δε βαριέσαι. Θα πούμε ότι στο φετινό ημερολόγιο η Σαρακοστή ξεκίνησε απ’ το Γενάρη. Και τελειώνει;
Δεν άκουσα, πώς είπατε, ορίστε;
Κι απέ Μάης, πατέρα; ...


Μανιτάρια με πράσα


ΚΟΝΤΙΝΟ



υλικά:
500 γρ. μανιτάρια (κατά προτίμηση πλευρώτους)
4 τρυφερά πράσα
4 κουταλιές ελαιόλαδο




Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. 

Μετά τα κόβουμε ξανά και ξανά, μέχρι να γίνουν λεπτές λωρίδες. 

Κόβουμε και τα μανιτάρια σε ισομεγέθη κομμάτια.



ΠΡΑΣΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
        ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Σωτάρουμε τα πράσα στο λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια.



ΠΡΑΣΑ ΣΩΤΕ
        ΜΕ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ 



Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να ψηθούν και τα μανιτάρια. 

Σερβίρουμε αμέσως.



ΕΤΟΙΜΑ
 


   ΠΙΑΤΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου