... Φουλ του άσου;
Όχι, φίλε μου, δε σκαμπάζω γρι από χαρτιά. Μέχρι 31 την Πρωτοχρονιά, στα 32 καίγομαι, φτάνουν οι γνώσεις μου και καμιά ξερή με τους παππούδες, αν και ποτέ δεν κατάφερα να μάθω πώς μετράμε στο τέλος τους πόντους και πιστεύω ότι τα παμπόνηρα γερούνδια με κλέβανε συνειδητά και το καταδιασκέδαζαν κιόλας.
Δεν πάω για φουλ του άσου, για φουλ του πράσου πάω με τόσα που αγόρασα πάλι σήμερα …
Σούπα με πράσα και φιδέ
υλικά:
4 μέτρια πράσα (μόνο το άσπρο και το τρυφερό πράσινο κομμάτι)
2 καρότα
100 γρ. φιδές ή πολύ ψιλά σπαγγέτι
80 γρ. καπνιστό μπέικον
800 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά αλεύρι
4 κουταλιές λάδι
1 κίτρινη πιπεριά (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Αν χρησιμοποιήσουμε πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Καθαρίζουμε και τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μαζί με τα καρότα και την πιπεριά.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, καβουρντίζουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας και ρίχνουμε το ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το φιδέ ή τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία.
Το προσθέτουμε στη σούπα και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου