Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Φαρφάλες με μπιζέλια …

… Με το 'μια ωραία πεταλούδα’ κι αυτή τη συνταγή ξεκίνησες μετά από κόπους, βάσανα και δεκάδες αποτυχημένες προσπάθειες, να τρως τον αρακά. Τι κι αν σου τραγούδησα δεκάδες φορές το χοντρό μπιζέλι, τι κι αν σου χόρευα αδέξια τσιφτετέλι στο χορό των μπιζελιών – το στόμα σου παρέμενε πεισματικά και ερμητικά κλειστό.
Μέχρι που ο Θεός των ταλαιπωρημένων μανάδων με λυπήθηκε και το μάτι μου πήρε κάπου μια ιταλική συνταγή από την περιοχή Veneto. Γινόταν με φαρφάλες, τα κομψότατα ζυμαρικά σε σχήμα πεταλούδας.
Κι έτσι, με το τραγούδι – αλλά χωρίς το κρασί- και την ωραία πεταλούδα που κουβαλούσε στα ωραία της φτερά τα στρουμπουλά καταπράσινα μπιζέλια, έπεσε η Τροία. Και τόσο σου άρεσαν τα μπιζέλια που από τότε τα τρως προθυμότατα και με μεγάλη ευχαρίστηση με μοσχάρι αλλά και σκέτα, λαδερά, σε σαλάτες ή κεφτέδες
Σ’ ευχαριστώ, ω πεταλούδα …


Φαρφάλες με μπιζέλια



ΠΙΑΤΟ    



υλικά:
500 γρ. μπιζέλια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
300 γρ. φαρφάλες
4-5 φέτες μπέικον
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγος μαϊντανός
ζωμός κότας ή νερό






Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το μπέικον και το κρεμμυδάκι και τα περνάμε για λίγο από το λάδι. 

Ρίχνουμε τα μπιζέλια, το μαϊντανό και 1 ποτήρι ζωμό ή ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30΄ περίπου.

Βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις στραγγίζουμε. 

Βάζουμε σε μια πιατέλα το βούτυρο σε κομματάκια και ρίχνουμε από πάνω τις καυτές φαρφάλες, ανακατεύοντας για να λυώσει και να απλωθεί παντού. 

Προσθέτουμε και τη σάλτσα των μπιζελιών. 

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.


ΣΩΤΕΖΑ ΜΕ ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΠΙΑΤΟ 2






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου