This is Halloween …
… Τι παράξενη γιορτή κι αυτή. Αν και πολλοί τη θεωρούν αντίστοιχη με τις δικές μας απόκριες, το μόνο κοινό που έχουν είναι η μεταμφίεση. Κατά τα άλλα, ο χαρακτήρας της γιορτής είναι μυστικιστικός και συνδέεται με το υπερφυσικό, τον κόσμο των πνευμάτων και των νεκρών.
Πάντα μου φαινόταν παράξενη η τόση εξοικείωση των παιδιών με το τρομακτικό. Συγκαταλέγομαι μάλλον στους φοβητσιάρηδες, γι’ αυτό προτιμώ να χαζεύω τις εντυπωσιακά σκαλισμένες κολοκύθες και να παρακολουθώ ανελλιπώς κάθε χρόνο το Nightmare before Christmas.
Και μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, φτιάχνω και μια συνταγή με κολοκύθα – έτσι, για το καλό. Ή, μήπως … το κακό;
Πιλάφι φούρνου με κολοκύθα
υλικά:
300 γρ. κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
250 γρ. καρολίνα
1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών ή νερό
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κολοκύθα.
Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄.
Η ιδιαίτερη και διακριτική γεύση που έχει αυτό το πιλάφι το κάνει ιδανικό συνοδευτικό για κρέατα, ιδίως τα μαγειρευτά με πλούσια σάλτσα, όπως το μοσχάρι με μπύρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου