Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο ρέγγας …

Των παθών μας τον τάραχο. Αυτόν τραβάμε όλοι μας τους τελευταίους μήνες. Απολύσεις, εφεδρείες, έκτακτες συμφορές – εισφορές ήθελα να πω- φόροι κεφαλικοί από ανεγκέφαλους, αυξήσεις σε όλα εκτός από τους μισθούς, ανασφάλεια, γκρίνια, άγχος, μιζέρια και δε συμμαζεύεται. Των παθών μας τον τάραχο. Είναι εποχές αυτές να δοκιμάσει κανείς αυγοτάραχο; Αναθεματισμένη ομοιοκαταληξία, άτιμοι συνειρμοί. Κοίτα τώρα τι μου κόλλησε. Να φτιάξω στον αθεράπευτα μακαρονά μου ένα σπαγγέτι με αυγοτάραχο, που μου τράβηξε την προσοχή.

Μέρες τώρα το κλωθογυρίζω και ψάχνω να βρω τον τρόπο να το φτιάξω. Για original αυγοτάραχο ούτε λόγος – κρίμα το test drive που διάβασα σε γνωστό περιοδικό μαγειρικής, με εντελώς άκαιρο timing. Ήθελα νά ’ξερα σε ποιον απευθύνονται. Υποθέτω ότι αυτός που μπορεί να το αγοράσει, μάλλον θα ξέρει ή θα έχει κάποιον να του το μαγειρέψει. Δύσκολο να τον φανταστώ, με τις κυριακάτικες παραμάσχαλα, να ψάχνει συνταγές στα περιοδικά.
Όπως έλεγε κι η αξέχαστη διαφήμιση των Favre- Leubaόσοι το φορούν, ξέρουν και να το προφέρουν”.

Ό
σο για μένα, ήξερα να το προφέρω ωραιότατα, αλλά έπρεπε να βρω τρόπο να το φορέσω. Σε μια βόλτα στο ΙΚΕΑ λοιπόν, βρήκα στο μαγαζάκι με τα τρόφιμα ένα βαζάκι με αυγοτάραχο ρέγγας. Ολοστρόγγυλες και καλοσχηματισμένες πορτοκαλί χάντρες περίμεναν υπομονετικά στο ράφι τον προξενητή που θα τις πάντρευε με τα ψιλόλιγνα σπαγγέτι. Προξενειό που κατέληξε σε ευτυχισμένο γάμο …


Σπαγγέτι με αυγοτάραχο ρέγγας


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 

   
υλικά:
250 γρ. σπαγγέτι Νο 10
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1-2 καυτερές πιπερίτσες
αυγοτάραχο ρέγγας
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι (προαιρετικά)







Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Παράλληλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και ροδίζουμε, σε μέτρια φωτιά, το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού, ρίχνουμε λίγο μακαρονόζουμο και προσθέτουμε με πηρούνα τα σπαγγέτι. 

Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγοτάραχο και το ξύσμα λεμονιού.

Μετά από ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα σερβίρουμε, ρίχνοντας σε κάθε πιάτο λίγο έξτρα αυγοτάραχο.


ΒΑΖΟ ΠΙΑΤΟ  ΒΑΖΟ 2







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου