Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Πέστροφες με μανιτάρια …

Κι αν μαλώσαμε πάλι χθες βράδυ, ξέρω τι να κάνω για να επανορθώσω. Είναι άλλωστε και το μόνο που ξέρω να κάνω καλά. Σ’ ένα πιάτο θα σερβίρω συγγνώμη και ειλικρινή μεταμέλεια, μ’ ένα φαγητό σου αγαπημένο θα δώσω προκαταβολή για συγγνώμες μελλοντικές.
Θα κλειστώ στην κουζίνα μου και θα βάλω τα δυνατά μου ελπίζοντας, για μια ακόμη φορά, σ’ αυτή τη μεγαλοκαρδία που τόσο συχνά καταχρώμαι.
Πρωί-πρωί σηκώθηκα και κατέβηκα στη λαϊκή χωρίς να ξέρω τι θα φτιάξω, βλέποντας και κάνοντας. Βρήκα ολόφρεσκια ποταμίσια πέστροφα, σκουρόχρωμη και πιτσιλωτή σαν τις άγριες. Πήρα και μανιτάρια κι ένα ματσάκι δροσερό μαϊντανό. Δύσκολα θ’ αντισταθείς στο αγαπημένο σου πιάτο …


Πέστροφες με μανιτάρια


ΠΙΑΤΕΛΑ    


υλικά:
2 μεγάλες πέστροφες
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
μαϊντανός
χυμός από 1 λεμόνι




Αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες και τις αλευρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά 2-3 φορές, ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

 Βγάζουμε τις πέστροφες σε απορροφητικό χαρτί και τις διατηρούμε ζεστές.

Στο ίδιο λάδι, αλλά σε πιο δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια. 

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι. 

Μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με το λεμόνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν 2΄-3΄ακόμη. 

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μπόλικο μαϊντανό.


ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ


Βάζουμε τις πέστροφες σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με τα μανιτάρια.


ΠΙΑΤΕΛΑ 2 


ΠΙΑΤΕΛΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ


Absolvis me ?


Λαϊκό βαλσάκι     
(Βαγγέλης Γεωργίου – Αρλέτα)      





     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου