Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα με κοτόπουλο, πράσα και γραβιέρα …

… Μια έκπληξη πήγα κι εγώ να κάνω στη θυγατέρα μου, που λατρεύει τα πράσα, αλλά δεν τα κατάφερα.
Και τα είχα υπολογίσει τόσο καλά.
Έβρασα το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα κι αγόρασα τα πράσα χωρίς να με πάρει χαμπάρι. Έβγαλα το φύλλο κουρού αποβραδίς να ξεπαγώσει και υπολόγισα να έχει ψηθεί η τάρτα την ώρα που γυρίζει απ’ το σχολείο. Μόνο ότι θα έχει κενό εκείνη τη μέρα δεν υπολόγισα κι ότι θα γυρίσει νωρίτερα. 
Η μυρωδιά την έπιασε απ’ τη μύτη κι εκείνη μ' έπιασε στα πράσα. “Τι μοσχοβολάει, μανούλα; ” …


Τάρτα με κοτόπουλο, πράσα και γραβιέρα


ΨΗΜΕΝΗ 


υλικά:
1 στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 μεγάλα πράσα (χωρίς τα φύλλα) σε ροδέλες
1 κρεμμύδι
150 γρ. ανθότυρο
γραβιέρα χοντροτριμμένη
άσπρο κρασί
1 φύλλο ζύμη κουρού


Για την κρέμα:
1 στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
4-5 κουταλιές από το ζωμό του κοτόπουλου






Σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να αχνιστούν και να μαλακώσουν.

 Σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί και, μόλις εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο. 

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ανθότυρο και όση γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε καλά.



ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΝΤΙΝΟ


Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη.



ΦΥΛΛΟ

Απλώνουμε τη γέμιση. 

Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά και το ζωμό του κοτόπουλου, προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγο τριμμένο τυρί και περιχύνουμε τη γέμιση. 

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 50΄  περίπου.



ΕΤΟΙΜΗ
 
ΚΟΜΜΑΤΙ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου