Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Cheesecake στη στιγμή …

Τι αξία νά ’χει άραγε μια στιγμή;
Μηδαμινή ίσως. Μέχρι να το σκεφτείς έχει κιόλας περάσει.
Ή
τεράστια. Υπάρχουν στιγμές που μας σημάδεψαν, που τις θυμόμαστε μια ολόκληρη ζωή κι ας κράτησαν ελάχιστα.
Εξάλλου ένα σωρό προϊόντα έκαναν επιτυχημένη καριέρα ως “προϊόντα στιγμής”. Από τις στιγμιαίες φωτογραφίες που αντικατέστησαν τις εβδομαδιαίες και τις 24ωρες, μέχρι το διάσημο στιγμαίο καφέ, τις κρέμες κι ένα σωρό άλλα.
Στιγμιαίο σχεδόν και το σημερινό γλυκό, πανεύκολο, δροσερό και γρήγορο, μας βγάζει συχνά από τη δύσκολη θέση του ‘τι κερνάνε τώρα’, αρκεί ψυγείο και ντουλάπια να μην είναι εντελώς άδεια από προμήθειες …



Cheesecake στη στιγμή 



 
ΚΟΝΤΙΝΟ



υλικά:
1 σκαφάκι τυρί κρέμα (200 γρ.)
1 γιαούρτι  
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
μισό πακέτο μπισκότα digestive
μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού






Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με το γιαούρτι και την άχνη μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. 

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και τα βάζουμε σε 4-5 ποτήρια. 

Καλύπτουμε με την κρέμα και τελειώνουμε με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού.
 


Τα δικά μας γλυκά έγιναν με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά και γιαούρτι με 0% λιπαρά και στολίστηκαν με μαρμελάδα βερύκοκκο, πεπόνι και βατόμουρο και γλυκό κουταλιού κάστανο και λεμόνι.


ΠΟΙΚΙΛΙΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου