Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μπισκότα μανιτάρια ...

There’ s always room for mushroom (Part ΙΙ).
Τα πολυαγαπημένα μανιτάρια τώρα και γλυκό.
Όχι του κουταλιού, σαν αυτό που φτιάχνουν στα Γρεβενά, αλλά αφράτα κουραμπιεδομπισκοτάκια που μοιάζουν με το καπέλο του μανιταριού … 


Μπισκότα μανιτάρια


KURABIYE 

              
υλικά:
125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 1/2 κούπα κορν φλάουρ
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
κακάο σκόνη, νερό






Χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη να ασπρίσουν. 

Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμη με το σύρμα. 

Ρίχνουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με το χέρι.







Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν ζυμώνοντας πολύ απαλά. 

Θα έχουμε μια πολύ μαλακιά ζύμη, δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι γιατί δεν πρέπει να σφίξει. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 5΄. 

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος κάστανου και τα αραδιάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.







Βάζουμε σε ένα μπωλάκι νερό και σε ένα άλλο κακάο σκόνη. 
 
Βουτάμε το στόμιο ενός μπουκαλιού στο νερό και στη συνέχεια στο κακάο.





              



Πιέζουμε ελαφρά το μπουκάλι στο κέντρο κάθε μπισκότου αφήνοντας το αποτύπωμά του. 

Κάθε 3-4 φορές σκουπίζουμε το μπουκάλι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπισκότα.




 
 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄.

Αφήνουμε τα μπισκότα σε σχάρα να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.



ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ


.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου