Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ασιατική σούπα με γαρίδες …

… Νηστεία, νηστεία με γεύση απ’ την Ασία. Νομίζω ότι στη νηστεία γινόμαστε πιο δεκτικοί, συχνά και καταδεκτικοί, σε γεύσεις και συνδυασμούς που υπό άλλες συνθήκες θα απορρίπταμε.   
Λίγο η πείνα, λίγο η αποφυγή της μονοτονίας φέρνουν στο τραπέζι φαγητά αλλιώτικα και γεύσεις ιδιαίτερες που συχνά μας εκπλήσσουν ευχάριστα.
Όπως η σημερινή σούπα, που μας στύλωσε και μας ανανέωσε …


Ασιατική σούπα με γαρίδες


ΠΙΑΤΟ 2


υλικά:
450 γρ. γαρίδες (εδώ κατεψυγμένες)  
2 καρότα
3-4 φύλλα λάχανο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή κονσέρβα καλαμπόκι
1/2 φλυτζάνι άσπρο κρασί
5 φλυτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές αλεύρι
τζίντζερ (εδώ σε σκόνη)   
μια μπαλίτσα φιδές




Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες. 

Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις βάζουμε σε μπωλ και τις πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. 

Προσθέτουμε το κρασί και τις αφήνουμε 30΄ να μαριναριστούν.


ΛΑΧΑΝΙΚΑΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ


Σε λίγο λάδι γυαλίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί στο οποίο μαρινάραμε τις γαρίδες. 

Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, τα καρότα, το λάχανο, τα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20’.



ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΖΩΜΟΣ


Προσθέτουμε τις γαρίδες και το φιδέ και βράζουμε για άλλα 10΄.   


ΒΡΑΣΙΜΟ 


Σερβίρουμε αμέσως.


   
---¤-[2]



Τα υλικά και οι ποσότητες είναι ενδεικτικά και τροποποιούνται κατά βούλησιν χωρίς πρόβλημα.



.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου