... Αυτοί καλά τη βολέψανε, πετάνε ένα casserole και καθάρισαν. Tuna casserole, lentil casserole, beef casserole, vegetable casserole κι όξω απ' την πόρτα. Εγώ πώς να τα πω;
Κακώς παραπονιέμαι βέβαια γιατί κι εμείς με το γιουβέτσι το ίδιο κάνουμε, μοσχάρι γιουβέτσι, πρόβειο γιουβέτσι, με κοπανάκια γαλοπούλας, μανιτάρια γιουβέτσι, ακόμη και αστακός γιουβέτσι.
Το πρόβλημα όμως παραμένει. Πώς να το πω το φαγητό που φτιάχνω;
Λοιπόν, κι εγώ λέω να τη βολέψω. Απλώς θα το περιγράψω ...
Φακές με λαχανικά και κρούστα τυριού
υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο (εδώ ολόκληρες)
1 κλαράκι σέλινο
1 καρότο σε ροδέλες
1 πατάτα σε κυβάκια
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1 κύβος
1 κλαράκι δεντρολίβανο
250 γρ. βρασμένες φακές (εδώ από κονσέρβα)
τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
ή αντίστοιχο μη γαλακτοκομικό προϊόν
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι (ναι, από τα κατεψυγμένα μου).
Το σωτάρουμε να γυαλίσει και προσθέτουμε το σκόρδο και το σέλινο.
Ρίχνουμε το καρότο και την πατάτα και τα σωτάρουμε μαζί για 2΄-3΄.
Αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο και, αν θέλουμε, ενισχύουμε τη γεύση με έναν κύβο.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, ξεπλένουμε την κονσέρβα με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.
Ρίχνουμε τη φακή στραγγισμένη και μαγειρεύουμε για άλλα 10΄.
Αδειάζουμε τη φακή σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄ή μέχρι να λυώσει το τυρί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου