Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Ροδέλες μήλου με σφολιάτα ...

 ... Άλλοι κάνουν κορδέλες, άλλοι κάνουν ροδέλες. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία και σήμερα χρειάζομαι επειγόντως μια δόση ζύμης, μήλων και κανέλλας ...

 

 Ροδέλες μήλου με σφολιάτα

 

 

 

υλικά:
2-3 μήλα
ζάχαρη, κανέλλα
1 φύλλο σφολιάτα

 

 

 

Καθαρίζουμε τα μήλα χωρίς να τα κόψουμε στη μέση.




Τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα περνάμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. 

 




 Αφαιρούμε προσεκτικά το τμήμα με τους σπόρους, δημιουργώντας στο κέντρο ένα κενό λίγο μεγαλύτερο από το δικό μου και λίγο μικρότερο από του Οβελίξ.

 



Σε ένα πιατάκι αναμειγνύουμε λίγη ζάχαρη και κανέλλα.

 Περνάμε κάθε ροδέλα από το μείγμα ζάχαρης-κανέλλας.

 

 


 

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε ισόπαχες λωρίδες.

Κόβουμε τις λωρίδες στη μέση.

 

 

 

 


Τυλίγουμε κάθε ροδέλα μήλου με λωρίδες σφολιάτας , περνώντας τες από την τρύπα στη μέση, μέχρι να καλυφθεί όλο το μήλο.

 

 



Αλείφουμε τις ροδέλες με γάλα και τις πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη.

 

  

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 20΄-25΄, ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα.

 

 



Μόλις κρυώσουν ελαφρά, πασπαλίζουμε τις ροδέλες με ζάχαρη άχνη.




 

Τρατάρουμε.

 


 

 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου