Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ελιόπιτα με πιπεριές και φέτα ...

 ... Καλός, χρυσός ο λαδερός αρακάς, αλλά όχι πολύ χορταστικός. Τουλάχιστον για κάποιους εξ υμών διότι κάποιοι άλλοι εξ ημών χορταίνουν και φουσκώνουν κιόλας. Παρόλα αυτά κάτι από δίπλα του το θέλει, ένα αλμυρό κέικ, πέντε-έξι-εφτά-οχτώ ντάκους, έστω ένα καρβέλι ψωμί και μισό κιλό φέτα.
Επειδή όμως σήμερα νιώθω γενναιόδωρη, θα φτιάξω μια ελιόπιτα για συνοδεία ...


Ελιόπιτα με πιπεριές και φέτα






υλικά:
ελιές σε ροδέλες (εδώ Καλαμών, γλυκοελιές και πράσινες)
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βαζάκι)
φέτα
ρίγανη, δυόσμος

τοματοπελτές ή πάστα ελιάς
ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)

1 συσκευασία έτοιμα πολλαπλά φύλλα (κατεψυγμένα)




Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ τις ελιές σε ποσότητα που εξαρτάται από το πόσο μας αρέσουν και πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση τους στην πίτα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και μετά σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο μπωλ.






Αρωματίζουμε με δυόσμο.

Σπάμε με το χέρι μας λίγη φέτα στο μείγμα και αρωματίζουμε με ρίγανη.

Ανακατεύουμε τη γέμιση.




Ξεχωρίζουμε τα δύο φύλλα. Αν θέλουμε πολύ έντονη την παρουσία της ελιάς αλείφουμε το κάτω φύλλο με πάστα ελιάς.

Αν θέλουμε πιο ήπια γεύση καληώρα, απλώνουμε στο κάτω φύλλο λίγο τοματοπελτέ και γλυκαίνουμε με λίγο τριμμένο ημίσκληρο τυρί.





Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. 

Εγώ πρόσθεσα από πάνω και το τυρί που μου περίσσευε.





Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄.

 Η λειτουργία του θερμού αέρα βοηθά να γίνει το ψήσιμο ομοιόμορφο.





Σερβίρουμε.







Και χωνεύουμε με μια βόλτα στο ινδιάνικο strawberry moon, αν και πιο ταιριαστό θα ήταν το blue moon ...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου