... Μια καλή ιδέα πρέπει να κυκλοφορεί. Ακόμη περισσότερο αν πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα. Κρουασάν βρίσκεις ολούθε, μαρμελάδα και παγωτό επίσης, οπότε ...
Πουτίγκα με κρουασάν και παγωτό
υλικά:
4 κρουασάν βουτύρου (μεγάλα)
150 γρ. μαρμελάδα (εδώ πορτοκάλι με ουίσκυ)
350 γρ. παγωτό βανίλια
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη να μαλακώσει μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό.
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος.
Αλείφουμε την κομμένη πλευρά με βούτυρο και μαρμελάδα ή μόνο με μαρμελάδα.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα κρουασάν ώστε το ένα να ακουμπά στο άλλο.
Απλώνουμε από πάνω κουταλιές από το παγωτό.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού τις σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄.
Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου