... Τώρα έχεις και σπίτι και κανονική κουζίνα, να μαγειρεύεις και να τρως σαν άνθρωπος επιτέλους. Θέλω όμως να αποτίσουμε φόρο τιμής στις έτοιμες λύσεις που σε έθρεψαν τόσο καιρό και να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους με ευγνωμοσύνη.
Δεν είναι ίσως οι πιο υγιεινές επιλογές, όμως όταν είσαι σε ένα δωμάτιο όπου μετά βίας χωράς εσύ κι ένας βραστήρας, τα μακαρόνια στο κυπελάκι αποδεικνύονται σωτήρια. Γι' αυτό θέλω να αναδείξουμε το τελευταίο που σου έμεινε, να φτιάξουμε μ' αυτό ένα κανονικό, εντυπωσιακό φαγητό αντάξιο της Μακαρονούς που διανύουμε ...
Φριτάτα με τα μακαρόνια που περίσσεψαν
υλικά:
1 συσκευασία snack pasta
ή μακαρόνια με σάλτσα που περίσσεψαν
2 αυγά
μισό κεσεδάκι τυρί cottage ή ανθότυρο/ρικότα
1/3 κούπας ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
λίγα φύλλα τρυφερό σπανάκι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το cottage και το σπανάκι χοντροκομμένο.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ημίσκληρο τυρί.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί καλά η κάτω πλευρά.
Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο, βάζουμε άλλη 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι και ξαναρίχνουμε τη φριτάτα προσεκτικά.
Ψήνουμε και την κάτω πλευρά.
Εναλλακτικά λαδώνουμε αντικολλητικό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 15΄-20΄.
Κόβουμε τη φριτάτα σε χορταστικά τριγωνικά κομμάτια.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου