... Λόγω μεγέθους και όχι τόσο λόγω ευκολίας η επιλογή των φύλλων. Ένας πλέον ο μουστερής της κουζίνας μου και παρότι προσφέρεται με αυτοθυσία να φάει ολόκληρο ταψί πίτα, καλύτερα να μην τον βάλω σε τέτοιο πειρασμό Κρεατινές μέρες ...
Πίτα γρήγορη με λουκάνικα και τυρί
υλικά:
5-6 λουκάνικα Φραγκφούρτης
100 γρ. ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
50 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
ή 150 γρ. τυρί της αρεσκείας μας (γκούντα, ένταμ, κασέρι)
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι)
100 γρ. γιαούρτι
1 αυγό
2 πολλαπλά φύλλα για πίτα (κατεψυγμένα)
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και την πιπεριά σε λωρίδες και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στα λουκάνικα.
Προσθέτουμε το τυρί, νοστιμίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί το ένα φύλλο και απλώνουμε επάνω του τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για 35΄-40΄.
Στα μισά του ψησίματος γυρνάμε το ταψί τα πίσω-μπρος για να ψηθεί ομοιόμορφα η πίτα.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου