Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Μπουρίτος με τσίλι κον κάρνε ...

 ... Ασφαλώς και περίσσεψε. Μην κοιτάς εδώ που με τη συνδρομή των μεγάλων δυνάμεων, τουτέστιν της άνω και κάτω σιαγώνας του μπαμπά σου, δε μένει ψίχουλο. Αλλιώς πόσο τσίλι κον κάρνε να φάει ένας άνθρωπος; Μη σκανιάζεις μπιτ. Θα βάλεις το υπόλοιπο σε μπουρίτος και θα τα φυλάξεις στην κατάψυξη για τα βράδια που θα γυρνάς κουρασμένη και πεινασμένη ...


Μπουρίτος με τσίλι κον κάρνε





υλικά:
τσίλι κον κάρνε
τριμμένο τυρί (ημίσκληρο ή τσένταρ)
τορτίγιες
ρύζι που περίσσεψε (μακρύκοκκο ή έτοιμο μεξικάνικο)
μαρούλι






Βάζουμε σε κάθε τορτίγια 1-2 κουταλιές τσίλι κον κάρνε.






Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένο τυρί.

Αν φάμε τα μπουρίτος αμέσως, βάζουμε τριμμένο μαρούλι. 

Αν τα καταψύξουμε, το παραλείπουμε.






Για πιο χορταστικά μπουρίτος τα εμπλουτίζουμε με 1-2 κουταλιές ρύζι. 

Αν δεν έχουμε ρύζι που περίσσεψε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ρύζι που γίνεται στα μικροκύματα σε 2΄.  






Ρίχνουμε πάνω από το ρύζι τριμμένο τυρί.






Κλείνουμε τα πλαϊνά της τορτίγιας προς τα μέσα και τυλίγουμε ρολό.





Μπορούμε να φάμε τα μπουρίτος έτσι, να τα περάσουμε 2΄-3΄ από ζεστό τηγάνι ή να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5΄-10΄.

Κόβουμε τα μπουρίτος διαγώνια στη μέση.

Σερβίρουμε.








Για να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τα αποψύχουμε και τα περνάμε για 5΄-10΄ από προθερμασμένο φούρνο.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου