... Κόντευε να τελειώσει ο Οκτώβρης, στο μικρό μπαξεδάκι της αυλής τα φυτά είχαν ολοκληρώσει προ πολλού τον κύκλο της ζωής τους και μόνο μια πράσινη πιπεριά, καλογινωμένη και θαλερή, κρεμόταν ακόμη από ένα ξεραμένο κλαδί.
Την έκοψα περνώντας, τι να φτιάξεις με μια πιπεριά, κι έτσι την έβαλα όπως ήταν ολόκληρη στην κατάψυξη.
Τη θυμήθηκα τυχαία σήμερα, που χρειάστηκα για να μαγειρέψω την χειμερινή σύναξη των υπολειμμάτων. Μια περαστική καρμπονάρα μας είχε αφήσει αμανάτι λίγες λωρίδες μπέικον, το αλμυρό κέικ μια πιπεριά Φλωρίνης και το κυνήγι των κουπονιών μια κρέμα γάλακτος. Ταλιατέλεια ...
Ταλιατέλες με πιπεριές, μπέικον και κρέμα γάλακτος
υλικά:
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
4-5 λωρίδες μπέικον
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
220 γρ. ταλιατέλες
μαϊντανός
τριμμένη γραβιέρα
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες κι ύστερα σε κυβάκια. Κόβουμε και το μπέικον. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μπέικον να ροδίσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε μαζί.
Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Περνάμε με πηρούνα τις ταλιατέλες στο σκεύος με τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά.
Δίνουμε χρώμα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, προαιρετικά, με τριμμένη γραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου