Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Νιόκι με αρακά, κρέμα τυριού και αυγά …

… Εσύ νόμιζες ότι θα είναι άσπρα, εγώ τα έφτιαξα με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο. Είναι αυτός λόγος για να κρεμάσεις τα μούτρα σου; Απλώς μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαίνουμε. Εξάλλου σε δέκα λεπτά από τώρα, θα έχουμε και άσπρα. Νιόκι υπάρχουν …
      
      
      Νιόκι με αρακά, κρέμα τυριού και αυγά
      
     




υλικά:
1 συσκευασία νιόκι πατάτας      
2-3 αυγά
1 κούπα αρακάς (από κονσέρβα)      
80 γρ. ρόκα
2 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι      
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά) 
3/4 κούπας τριμμένη γραβιέρα ή άλλο τυρί






Βράζουμε τα αυγά για 6΄ (μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που θα πάρουν βράση), τα βγάζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τη βρύση. Τα καθαρίζουμε προσεκτικά.






Βάζουμε αρκετό νερό να βράσει και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι. Προσθέτουμε τα νιόκι και βράζουμε μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια (3΄-4΄).
Προσθέτουμε τον αρακά και τη ρόκα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα μαζί, ίσα να ζεματιστεί η ρόκα (1΄-2΄).




   
     
Κρατάμε 1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι.








Λιώνουμε στην ίδια κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Αλατοπιπερώνουμε.






     
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μερικές κουταλιές από το νερό που κρατήσαμε και το περισσότερο τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.







         
     
Προσθέτουμε τα νιόκι και τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο ακόμη από το νερό που κρατήσαμε.








Μοιράζουμε τα νιόκι σε πιάτα και βάζουμε  σε κάθε πιάτο ένα βραστό αυγό, το οποίο κόβουμε στη μέση για να τρέξει ο κρόκος του (ο δικός μας δεν ήταν αθλητικός τύπος και αρνήθηκε να τρέξει).

      
   








  
Σερβίρουμε με λίγο τυρί ακόμη (εδώ ξηρή μυζήθρα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


      
      
     











      
      
      
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου