Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Σούπα με γαρίδες, μπασμάτι και κάρυ …

… Ου γαρίδα συ. Και γιατί παρακαλώ,  ου γαρίδα γω; Επειδή δεν μπορώ να πάρω φρέσκες, ή γιγάντιες κατεψυγμένες, giant, jumbo, tiger και άλλα φανφαρόνικα; Υπάρχει και το μικρό γαριδάκι, το ταπεινό, το οικονομικό, το νόστιμο. Κι άμα θέλω το κάνω και πολύ εξωτικό …



Σούπα με γαρίδες, μπασμάτι και κάρυ







υλικά:
250 γρ. μικρές κατεψυγμένες γαρίδες
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 γεμάτες κουταλιές πάστα κάρυ
1 κονσέρβα (400 ml) γάλα καρύδας (εδώ λάιτ)








Βάζουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν σε πιάτο με νερό.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.








Καβουρντίζουμε το ρύζι χωρίς λιπαρή ουσία σε φαρδειά κατσαρόλα για 3΄, ανακατεύοντας διαρκώς.







Προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε καλά για 4΄-5΄.








Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και χρησιμοποιώντας το ίδιο κουτί 2,5 κονσέρβες ζεστό νερό.
Βράζουμε για 6΄, ανακατεύοντας περιστασιακά.






Προσθέτουμε τις γαρίδες στραγγισμένες και βράζουμε για άλλα 6΄.
Δοκιμάζουμε το ρύζι και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. Όταν η σούπα έχει την επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε από τη φωτιά.






Σερβίρουμε.




      

    
   













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου