Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου και κασέρι …

… Μπορεί να είμαστε ακόμη στην Κρεατινή εβδομάδα, αλλά δίπλα είναι κι η Τυρινή. Γι’ αυτό και τα σημερινά παιχνιδιάρικα μεζεδοκεφτεδάκια συνδυάζουν κιμά από λουκάνικο με κασέρι …       
        
        
        Κεφτεδάκια με κιμά λουκάνικου και κασέρι
        
              



υλικά:
1 φρέσκο χωριάτικο λουκάνικο
πάπρικα, πιπέρι
μισή κούπα αλεύρι
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1,5-2 κούπες κασέρι
(εδώ
ημίσκληρο τυρί και μυζήθρα με χαμηλά λιπαρά)

        μισό λευκό κρεμμύδι
3 κουταλιές λάδι







Χαράζουμε την εξωτερική μεμβράνη του λουκάνικου και βγάζουμε με κουτάλι το κρέας από το εσωτερικό του.







Τρίβουμε το τυρί στον ψιλό τρίφτη. Τρίβουμε και το κρεμμύδι.

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.






Ρίχνουμε στον κιμά το αλεύρι, το κρεμμύδι, το τυρί και το λάδι.



    
   

     

Αρχικά ανακατεύουμε κι ύστερα ζυμώνουμε το μείγμα.






Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου (χρησιμοποιούμε και τη λειτουργία του θερμού αέρα).







Σερβίρουμε αμέσως.



























     
       
    
     
      
      
      
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου