Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Κοχύλι από σφολιάτα με μαργαριτάρι …

…Το μαργαριτάρι και το στρείδι, το άκουγα συχνάκις ότε ήμην παιδίσκη. Κι έτρεχε κορόμηλο το δάκρυ για το νιο αφέντη απ’ το Τούνεζι και την ινφάντη απ’ την Καστίλλη – είχα ζηλέψει πιο πολύ τ’ αυτάκι της σαν το κοχύλι.    
Ίσως να μην είναι πολύ ποιητικό ή ρομαντικό, εγώ πάντως ξαναθυμήθηκα τη σεντεφένια κοπελιά βλέποντας αυτή τη συνταγή-εικαστική δημιουργία και δώρο γλυκό μέρα που είναι …



Κοχύλι από σφολιάτα με μαργαριτάρι








υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
λευκά στρογγυλά σοκολατάκια
αυγό
1 μεγάλο κοχύλι αχιβάδα







Πλένουμε καλά το κοχύλι. Ανοίγουμε τη σφολιάτα, ακουμπάμε το κοχύλι και κόβουμε προσεκτικά το περίγραμμά του.






Πιέζουμε απαλά το κομμάτι σφολιάτας μέσα στο κοχύλι-καλούπι, ώστε να πάρει το σχήμα και τις χαρακτηριστικές γραμμώσεις του.
Χωρίς να βγάλουμε το κομμάτι από το κοχύλι, αλείφουμε με αυγό τις άκρες της ζύμης.






Βάζουμε ένα σοκολατάκι πάνω στη σφολιάτα, καπακώνουμε με το κοχύλι και κόβουμε ένα δεύτερο κομμάτι ζύμης, αποκτώντας ένα κλειστό κοχύλι που κρύβει το σοκολατάκι-μαργαριτάρι.
Βάζουμε το κοχύλι σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Για περισσότερη ασφάλεια, πιέζουμε τις άκρες με πηρούνι ή το χέρι για να κλείσουν καλά.










Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όσα κοχύλια θέλουμε.






Αλείφουμε την επιφάνεια των κοχυλιών με αυγό.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄.







Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Τρατάρουμε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου