Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Καρμπονάρα με καπνιστό σκουμπρί ...




... Φαγητό χωρίς τυρί, το μυαλό δεν το χωρεί ...

τραγουδούσε ο Αστερίξ.
Θα μπορούσα κι εγώ να τραγουδήσω καρμπονάρα με σκουμπρί,
το μυαλό δεν τη χωρεί,
μόνο που το μυαλό του Jamie Oliver τη χώρεσε και μπράβο του καθόσον μάγκας και καραμπουζουκλής. Αντικατέστησε το μπέικον με καπνιστό σκουμπρί και ιδού το λαμπρό αποτέλεσμα …



Καρμπονάρα με καπνιστό σκουμπρί







υλικά:
1 κρεμμύδι
1 κολοκυθάκι
130 γρ. καπνιστό σκουμπρί
300 γρ. πένες/σέλινο/ριγκατόνι
δεντρολίβανο

2 αυγά
100 ml γάλα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
40 γρ. παρμεζάνα/γραβιέρα (εδώ ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά)







Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και το κολοκύθι σε μπαστουνάκια, παρόμοια σε μέγεθος με το ζυμαρικό που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, διευκολύνουμε με ελάχιστο νερό. Αλατοπιπερώνουμε.







Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.






Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε το σκουμπρί, κομμένο σε κομμάτια ή λωρίδες (αν θέλουμε αφαιρούμε το δέρμα, εμείς το κρατήσαμε). Αρωματίζουμε με το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.






Κρατάμε μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα λαχανικά και το σκουμπρί. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.






Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα 2/3 του τυριού. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.






Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πήξει το μείγμα των αυγών. Μπορούμε να ξαναβάλουμε το σκεύος πάνω στο ζεστό μάτι, προσέχοντας να μην τηγανιστούν τα αυγά.








Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο τυρί.










                    
           


                  



        
         
                    
                  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου