Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Τάρτα με μανιτάρια, μπέικον και κασέρι …

… Α λα ταρτ είναι το μενού σήμερα στο δικό μου εστιατόριο - του μυαλού και του σπιτιού μου …


Τάρτα με μανιτάρια, μπέικον και κασέρι






υλικά:
250 γρ. λευκά μανιτάρια
250 γρ. καφέ μανιτάρια 
ή 500 γρ. καφέ μανιτάρια        
150 γρ. μπέικον (κομμάτι)
μισή κουταλιά βούτυρο
ψιλοκομμένος μαϊντανός
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (εδώ κασέρι)


1 φύλλο ζύμης για τάρτα


Για την κρέμα:

1 στραγγιστό γιαούρτι
2 αυγά
4-5 κουταλιές γάλα







Αφαιρούμε τα ποδαράκια και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια.






Κόβουμε το μπέικον σε μπαστουνάκια κι ύστερα σε κυβάκια.






Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το μπέικον.






Βγάζουμε το μπέικον, αφήνοντας στο τηγάνι το λάδι και το λίπος που έβγαλε, και σωτάρουμε στο λάδι αυτό τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά.






Όταν πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μισή κουταλιά βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αφήνουμε να σωταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρά.






Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια ρευστή κρέμα.






Στρώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες και δημιουργούμε όμορφα τα τοιχώματα.






Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και το τριμμένο τυρί και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.





Περιχύνουμε με την κρέμα.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄.
Ξεφουρνίζουμε και, μόλις η τάρτα κρυώσει ελαφρά, την ξεφορμάρουμε.






Σερβίρουμε. 

































        
        
        
       
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου