… Κάνει κρύο παγωνιά,
θέλω σούπα και γωνιά.
Επειγόντως …
Μανιταρόσουπα απλή
υλικά:
250 γρ. μανιτάρια
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά βούτυρο (εδώ με σκόρδο)
1 κουταλιά αλεύρι ολικής άλεσης
350 ml ζεστό νερό ή ζωμός
4 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο multi.
Σωτέρουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Τα σωτάρουμε μαζί για 5΄, να μαλακώσουν.
Κρατάμε στην άκρη 4-5 φετάκια για το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Καβουρντίζουμε 3΄-4΄ και ρίχνουμε το ζωμό.
Νοστιμίζουμε με πιπέρι, αλάτι μάλλον δε θα χρειαστεί λόγω του ζωμού, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20΄.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να πάρει η σούπα 2-3 βράσεις ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου