Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μπισκότα με φουντούκι και μπανάνα …

… Φεύγει κι αφήνει πίσω της μπανάνες. Πολλές μπανάνες. Τσαμπιά μπανάνες. Τι τις θες καλή μου γυναίκα τόσες μπανάνες; Και τι να τις κάνω τώρα εγώ;
Το ζωολογικό πάρκο πέφτει κομμάτι μακριά. Και κρίμα, γιατί θα με ανακήρυσσαν οι μαϊμούδες μέγα ευεργέτη και επίτιμη μαϊμού.
Κοντά πέφτει η κουζίνα μου.
Άντε να φτιάξω ένα κέικ για μας, άντε κι άλλο ένα να το χαρίσω.
Τις υπόλοιπες θα τις τα
ΐσω με το ζόρι στους κοντινούς και με την τελευταία και τυχερή θα φτιάξω …



Μπισκότα με φουντούκι και μπανάνα



IMG_20181021_111740



υλικά:
125 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει)
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 μεγάλη μπανάνα
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ





Βάζουμε τα φουντούκια σε πιάτο και τα περνάμε από το φούρνο μικροκυμάτων να καβουρντιστούν ελαφρά και να μοσχομυρίσουν.



IMG_20181020_173642IMG_20181020_173649



Τα αλέθουμε στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν αλεύρι.

Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη με την άχνη.



IMG_20181020_173805IMG_20181020_173912



Λυώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και την π
ροσθέτουμε στο μείγμα.

 Ρίχνουμε το αυγό, τα αλεσμένα φουντούκια, τη φαρίνα, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.



IMG_20181020_174448IMG_20181020_174535IMG_20181020_174719



Βάζουμε μικρές κουταλιές ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο.



IMG_20181020_175257IMG_20181020_175301



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 15΄ περίπου.



IMG_20181020_181902IMG_20181020_181406IMG_20181020_181911IMG_20181020_181416IMG_20181020_181920



Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.



IMG_20181020_181929IMG_20181020_182111IMG_20181020_182118IMG_20181020_182125



Τρατάρουμε.



IMG_20181021_111725

IMG_20181021_111802

IMG_20181021_111731

IMG_20181021_111905

IMG_20181021_111814





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου