… Μπαγιάτικη νιώθω μερικές φορές και ελαφρώς σκουριασμένη. Δε με πήραν δα και τα χρόνια, αλλά κάποιες μέρες τα νιώθω να βαραίνουν λίγο περισσότερο τους αλαβάστρινους ώμους μου.
Η λύση, πιστεύω, είναι να κουνήσω δυνατά 2-3 φορές τους ώμους μου, σαν το Μητσοτάκη ένα πράγμα, και να αποτινάξω το βάρος με χάρη.
Διότι και το μπαγιάτικο μπορεί ωραιότατα να φρεσκαριστεί. Και να ξαναγίνει κάτι νέο κι ωραίο …
Πουτίγκα ψωμιού με φράουλες
υλικά:
350 γρ. ψωμί χτεσινό
500 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. φράουλες
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
αμύγδαλο φιλέ
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε μόνο την ψίχα, εκτός αν η κόρα δεν είναι πολύ σκληρή οπότε την κόβουμε κι αυτή. Περιχύνουμε το ψωμί με το γάλα και το αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο και να μαλακώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη 3΄-4΄ με τον αυγοδάρτη, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ρίχνουμε το μείγμα στο ψωμί. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της πουτίγκας. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄. Τα τελευταία 5΄ σκορπίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού το αμύγδαλο.
Σερβίρουμε την πουτίγκα χλιαρή σκέτη, με σιρόπι, με κρέμα ή παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου