… Κάθε Καθαρή Δευτέρα αγοράζουμε ένα πακέτο χαλβά – για το έθιμο και τον κύριο της οικογενείας, όστις τυγχάνει φίλος του χαλβά.
Επειδή όμως ούτε το έθιμο ούτε ο κύριος τον τρώνε το χαλβά, φτάνουμε πάντα το Μεγαλοβδόμαδο να τον ξανασυναντάμε ατόφιο στο ντουλάπι μας κι ολοζώντανο σαν το Λάζαρο. Κι αν δεν δεύρει έξω, εκεί θα τον ξαναβρούμε του χρόνου την Καθαροδευτέρα. Γι’ αυτό θα τον εξέλθω εγώ και θα τον μετουσιώσω. Σε …
Κουλουράκια με χαλβά και πορτοκάλι
υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
150 γρ. ζάχαρη
200 ml χυμός πορτοκαλιού
100 ml ηλιέλαιο
250 γρ. χαλβάς σκέτος (βανίλια)
Για επάλειψη:
2 κουτ. ταχίνι
2 κουτ. νερό
σουσάμι
Σπάμε το χαλβά με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τον τρίβουμε σε ψίχουλα.
Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ να διαλυθούν καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με το χέρι, μέχρι το μείγμα να ζυμώνεται και να πλάθεται.
Ίσως να μην πάρει όλο το αλεύρι ή να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι ή χυμός.
Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια ή κοτσίδες και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αραιώνουμε το ταχίνι με το νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια.
Εναλλακτικά, τα ψεκάζουμε απλώς με νερό.
Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25΄-30΄.
Όταν κρυώσουν, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί ή γυάλινο βάζο.
Ωραία ιδέα!Καλό Πάσχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία, και νόστιμα και μοσχομυριστά, και πανεύκολα. Να στυλωθούμε λιγάκι μέρες που είναι. Και νά 'χουμε Καλό Πάσχα!
Διαγραφή