Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πατατόπιτα …

… If they can do it I can do it. Πόσο δύσκολο να είναι να φτιάξεις μια πατατόπιτα έτσι, χωρίς σχέδιο;
Καθόλου, απαντώ μόνη μου πριν ανασκουμπωθώ. Σαν τις μοδίστρες που βλέπουν μοντελάκια στις βιτρίνες και τα ξεσηκώνουν με το μάτι, θα βρω μια βιτρίνα φούρνου και θα ξεσηκώσω την πατατόπιτα.
Πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεφυτρώνουν παντού πατατόπιτες. Σαν τα Γκρέμλινς πολλαπλασιάζονται και τις βρίσκεις σε κάθε σου βήμα. Φούρνοι, φαστφουντάδικα, κρεπερί, σαντουιτσάδικα, γαλακτοπωλεία και ζαχαροπλαστεία – μόνο στα περίπτερα δεν τις βρίσκεις ακόμη.
Κι εκείνη η κόρη μου πολύ τις νοστιμεύεται. Για να μην πω ότι τις λιγουρεύεται και θυμώσει. Σήμερα λοιπόν θα τις ξεπατικώσω για το χατήρι της. Και θα είναι σαν του φούρνου. Μπορεί και καλύτερες …

 
Πατατόπιτα



IMG_6763

 

υλικά:
6 φύλλα κρούστας
1 συσκευασία έτοιμου πουρέ
1 κύβος λαχανικών
λίγος ξερός δυόσμος

προαιρετικά: φέτα ή ημίσκληρο ή φυτικό τυρί

 

 

 

Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, εμπλουτίζοντας το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε με τον κύβο λαχανικών, για λίγη περισσότερη νοστιμιά. 

Αν δε νηστεύουμε, φτιάχνουμε τον πουρέ και με γάλα και προσθέτουμε ημίσκληρο τυρί ή φέτα. 

Αρωματίζουμε με το δυόσμο και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει. 

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 

Βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε κι αυτό. 

Απλώνουμε στις δύο στενές πλευρές του φύλλου 2-3 κουταλιές πουρέ.

 

SAM_2473 
SAM_2475

 


Τυλίγουμε πρώτα την μία πλευρά μέχρι τη μέση κι ύστερα την άλλη, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε αλλά να έχουν ένα μικρό κενό ανάμεσά τους. 

Γεμίζουμε το κενό με πουρέ.

 

 
SAM_2479
SAM_2476

SAM_2480

 

 

Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο δύο ακόμη ίδια ρολά.

 

 

SAM_2478
SAM_2481

 


Βάζουμε τις πατατόπιτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

 

 

SAM_2484
SAM_2486

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.

 

 

SAM_2489
SAM_2487
SAM_2488




Αφήνουμε τις πατατόπιτες να σταθούν για  10΄.

Σερβίρουμε.

 

 

SAM_2490
IMG_6762
SAM_2494
SAM_2491
IMG_6764





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου