… If they can do it I can do it. Πόσο δύσκολο να είναι να φτιάξεις μια πατατόπιτα έτσι, χωρίς σχέδιο;
Καθόλου, απαντώ μόνη μου πριν ανασκουμπωθώ. Σαν τις μοδίστρες που βλέπουν μοντελάκια στις βιτρίνες και τα ξεσηκώνουν με το μάτι, θα βρω μια βιτρίνα φούρνου και θα ξεσηκώσω την πατατόπιτα.
Πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεφυτρώνουν παντού πατατόπιτες. Σαν τα Γκρέμλινς πολλαπλασιάζονται και τις βρίσκεις σε κάθε σου βήμα. Φούρνοι, φαστφουντάδικα, κρεπερί, σαντουιτσάδικα, γαλακτοπωλεία και ζαχαροπλαστεία – μόνο στα περίπτερα δεν τις βρίσκεις ακόμη.
Κι εκείνη η κόρη μου πολύ τις νοστιμεύεται. Για να μην πω ότι τις λιγουρεύεται και θυμώσει. Σήμερα λοιπόν θα τις ξεπατικώσω για το χατήρι της. Και θα είναι σαν του φούρνου. Μπορεί και καλύτερες …
Πατατόπιτα
υλικά:
6 φύλλα κρούστας
1 συσκευασία έτοιμου πουρέ
1 κύβος λαχανικών
λίγος ξερός δυόσμος
προαιρετικά: φέτα ή ημίσκληρο ή φυτικό τυρί
Φτιάχνουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, εμπλουτίζοντας το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε με τον κύβο λαχανικών, για λίγη περισσότερη νοστιμιά.
Αν δε νηστεύουμε, φτιάχνουμε τον πουρέ και με γάλα και προσθέτουμε ημίσκληρο τυρί ή φέτα.
Αρωματίζουμε με το δυόσμο και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει.
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε κι αυτό.
Απλώνουμε στις δύο στενές πλευρές του φύλλου 2-3 κουταλιές πουρέ.
Τυλίγουμε πρώτα την μία πλευρά μέχρι τη μέση κι ύστερα την άλλη, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε αλλά να έχουν ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
Γεμίζουμε το κενό με πουρέ.
Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο δύο ακόμη ίδια ρολά.
Βάζουμε τις πατατόπιτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.
Αφήνουμε τις πατατόπιτες να σταθούν για 10΄.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου