Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπιτα με σφολιάτα …

... Εμείς εδώ στην Ήπειρο κοτόπιτα λέμε αυτή, αλλά ευχαρίστως μαθαίνουμε και φτιάχνουμε κι άλλες ...



Κοτόπιτα με σφολιάτα




 
ΤΡΑΓΑΝΗ



υλικά:
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κουταλιά μαργαρίνη και 1 κουταλιά λάδι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. μανιτάρια σε λεπτά φετάκια
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά αλεύρι
300 ml νερό ή ζωμός
κρέμα γάλακτος ή κατίκι
θυμάρι, μοσχοκάρυδο
1 φύλλο σφολιάτας






Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το ροδίζουμε για 5΄ στο λάδι και τη μαργαρίνη. 

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. 

΄Όταν μαραθούν και βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το αλεύρι που θα δέσει το μείγμα, τη μουστάρδα και το ζωμό. 

Ανακατεύουμε καλά και νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και μοσχοκάρυδο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. 

Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος ή 1-2 κουταλιές κατίκι για πιο ελαφριά και ελληνική γεύση και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. 

Αδειάζουμε το κοτόπουλο σε πυρέξ.



ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



Αλευρώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη. 

Καλύπτουμε το κοτόπουλο, τσαλακώνοντας τη σφολιάτα και γυρίζοντας τις άκρες προς τα κάτω. 

Την τρυπάμε με πηρούνι ή τη χαράζουμε ελαφρά με μαχαίρι και αλείφουμε με αυγό ή γάλα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.



ΜΕ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΕΤΟΙΜΗΕΠΙΦΑΝΕΙΑ



Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.



 
ΨΗΜΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝΖΟΥΜΕΡΗ









2 σχόλια:

  1. Να τις χαίρεσαι και τις τρεις!!Με τέτοια κοτόπιτα πιστεύω ότι καλύψεις και τις τρεις γενιές σίγουρα!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τακτική επισκέπτρια και πάντα με μια καλή κουβέντα.
    Ευχαριστώ πολύ και για τα δυο, συνMageirissa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή