Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Μους σοκολάτα …

... Στον αφρό δεν είναι πια καιρός να βγούμε; Από βυθό σ’ άλλο βυθό νυχτώνει ξημερώνει, νισάφι  πια.
Δεν είμαι και καμιά σπουδαία κολυμβήτρια σαν το δελφινοκόριτσό μου, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου. Και πού ξέρεις; Μπορεί να γίνει κάνα θαύμα και να με δεις ώριμη Αφροδίτη αφροστεφανωμένη και κρίμα, ή ευτυχώς, που δε ζει πια ο Μποτιτσέλι και χάνει τέτοιο μοντέλο.
Αλλά μέχρι να γίνουν όλα αυτά τα θαυμαστά ας περιοριστώ στον αφρό των ημερών που, άγνωστο γιατί, οφείλει να είναι σοκολατένιος. Δεν ξέρω και δεν πολυενδιαφέρομαι πια να μάθω πώς συνδέθηκαν τα Χριστούγεννα με τη σοκολάτα, εγώ το αυγό του Πάσχα ήξερα σοκολατένιο κι όξω απ’ την πόρτα.
Το πήρα απόφαση όμως πια και κάνω πως δε βλέπω τη σοκολάτα να τρυπώνει παντού, ακόμη κι εκεί που δεν έχει καμιά δουλειά. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μπακλαβάς με σοκολάτα, γιατί δεν υπήρχαν τόσα χρόνια;
Έασον αυτά χαίρειν  κι ασχολήσου με κάτι αυθεντικό και αμιγώς σοκολατένιο.
Έ
ναν μαγικό αφρό, μια βελούδινη, αέρινη και μεταξένια …



Μους σοκολάτα





υλικά:
130 γρ. γάλα
2 φύλλα ζελατίνης (4 γρ.)
180 γρ. κουβερτούρα
230 γρ. σαντιγύ*


Για τη διακόσμηση: 
50 γρ. κουβερτούρα
φυστίκι Αιγίνης
ροζέτες σαντιγύ
5-6 ποτήρια κρασιού χωρίς πόδι





Λυώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί. 

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα προσέχοντας να μη βράσει και ρίχνουμε τη ζελατίνη, αφού πρώτα τη μουλιάσουμε σε κρύο νερό. 

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και ρίχνουμε το μείγμα στη λυωμένη κουβερτούρα. 

Χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ δουλεύουμε το μείγμα για 1΄  ν’ αφρατέψει.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.



ΓΑΛΑ
   
 ΜΠΛΕΝΤΕΡ    ΣΟΚΟΛΑΤΑ



Λυώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (50 γρ.) και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζωγραφίζουμε το εσωτερικό των ποτηριών με σοκολατένιες πινελιές. 

Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα γεμίσουμε.



ΠΟΤΗΡΙ
       ΠΟΤΗΡΙΑ



Με τη σοκολάτα που έμεινε φτιάχνουμε πάνω σε λαδόκολλα σοκολατένιες σταγόνες ή λαχούρια, όσες και τα ποτηράκια.

Ρίχνουμε πάνω τους χοντροσπασμένο φυστίκι Αιγίνης και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.



ΛΑΧΟΥΡΙΑ
       ΟΛΟΣ Ο ΘΙΑΣΟΣ     ΦΥΣΤΙΚΙ


ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ  


Ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας που έχει πια κρυώσει, τη σαντιγύ κουταλιά-κουταλιά. 

Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, από κάτω προς τα πάνω, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. 




ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ
    ΟΜΟΓΕΝΕΣ



Μοιράζουμε τη μους στα ποτηράκια και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.




ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ       ΣΧΕΔΟΝ




Πριν σερβίρουμε τη μους, βάζουμε στο κέντρο κάθε ποτηριού από μια ροζέτα σαντιγύ και ακουμπάμε πάνω της από ένα σοκολατένιο  λαχούρι.




ΕΤΟΙΜΗ

      ΚΟΝΤΙΝΟ

ΤΡΙΑΣ
 




*Μπορούμε να φτιάξουμε σαντιγύ χτυπώντας κρέμα γάλακτος με 30 γρ. ζάχαρη, ή να χρησιμοποιήσουμε τα φακελάκια που περιέχουν σαντιγύ σε σκόνη. 
Ένα φακελάκι χτυπημένο με γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, δίνει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται η συνταγή και περισσεύει και λίγη για τη διακόσμηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου