Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μανιτάρια με κάσιους …

Όλα τα μανιτάρια τρώγονται. Απλώς μερικά τρώγονται μόνο μία φορά.
Πολύ μ’ αρέσει αυτή η εξυπναδίτσα. Κάνει την ίδια δουλειά με την παροιμία μας, χόρτα όσα βρεις και μανιτάρια όσα ξέρεις, αλλά είναι πιο γουστόζικη.
Αν και πάντα ζηλεύω όσους εξορμούν στα δάση με τα καλαθάκια τους και μαζεύουν ζουμερά, αρωματικά, πεντανόστιμα, αυθεντικά μανιτάρια, είμαι πολύ δειλή ή πολύ συνετή για να το τολμήσω. Και πάντα θα καταφεύγω στα καλλιεργημένα, τα αγοραστά, ανακατεύοντας διαφορετικές ποικιλίες για περισσότερη γεύση και εμπλουτίζοντάς τα όταν μπορώ με μια χούφτα αποξηραμένα …



Μανιτάρια με κάσιους




υλικά:
400 γρ. μανιτάρια
100 γρ. τρυφερή πρασινάδα (σπανάκι/καρδιά μαρουλιού/κάρδαμο)
100 γρ. κάσιους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 καυτερή πιπερίτσα


προαιρετικά: 
τριμμένο τζίντζερ






Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. 

Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες. 

Καβουρντίζουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. 

Κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια την πρασινάδα που θα χρησιμοποιήσουμε. 

Σωτάρουμε στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. 

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 10΄. 

Προσθέτουμε τα κάσιους και την πρασινάδα και ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι.



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Μετά από 2΄-3΄ ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και μαυροπίπερο, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε το φαγητό για 2΄-3΄ ακόμη στη φωτιά. 

Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου