Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ρεβύθια με πιπεριές στο φούρνο …

… Δε λυγάνε τα ξεράδια και με το δίκιο τους. Όλη μέρα εργασία, κούραση κι ορθοστασία, έρχονται βράδια βαριά ρημάδια που δε με βαστάνε πια. Πόδια είναι, όχι οι κίονες του Παρθενώνα. Μετά βίας τα σέρνω απόψε τα ποδαράκια μου και φαΐ δεν πρόλαβα να κάνω. Θα φάμε κάτι πρόχειρο, θα μου πεις. 
Όταν όμως τα ωράρια όλων είναι τόσο στριμωγμένα – ξεκλειδώνω, πετάω τσάντα, ανοίγω ψυγείο, βάζω φαγητό σε 3 πιάτα, τα βάζω να ζεσταθούν, στρώνω κρεβάτι μέχρι να ζεσταθούν, στρώνω τραπέζι, βάλε σερβίτσια, ακούω το μπαμπά, σε 15΄ φεύγουμε για το φροντιστήριο, βάλε τα πιάτα στο νεροχύτη, κατέβασε την τέντα έπιασε βροχή, πάρε τα σκουπίδια και τα βιβλία, πάμε – είναι σωτήριο το τάπερ στο ψυγείο.
Λυγάνε δε λυγάνε λοιπόν τα ξεράδια, πρέπει να κρατήσουν μέχρι να μαγειρέψω κάτι. Πάλι θα με σώσουν οι προμήθειες στην αποθήκη και την κατάψυξη. Μια κονσέρβα ρεβύθια, πολύχρωμες πιπεριές και λίγο κουράγιο – άντε τα καταφέραμε και σήμερα …



Ρεβύθια με πιπεριές στο φούρνο




ΠΙΑΤΟ
   



υλικά:
300 γρ. βρασμένα ρεβύθια (από κονσέρβα)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο (ή ένα χλωρό σκόρδο)
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές (κέρατο) κομμένες σε ροδέλες 
2 κόκκινες πιπεριές (Φλωρίνης) κομμένες σε ροδέλες
1 κουτ. γλ. πελτές ντομάτας
ζεστό νερό ή ζωμός






Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό να μαλακώσει και ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι. 

Προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 5΄. 

Ρίχνουμε τον πελτέ και περίπου 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό. 

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί. 

Ρίχνουμε και τα ρεβύθια μαζί με το ζουμί τους, ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε πυρέξ με καπάκι ή σε ταψάκι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. 

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄ περίπου.


 
ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΝΤΙΝΟ     ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου