… Σκέτες όσο και να το κάνεις δεν τρώγονται. Εκείνες οι γεροντοκόρες φέτες του ψωμιού, αυτές που ξεκίνησαν σαν αφράτα και τραγανά καρβελάκια όλο λαχταριστές καμπύλες και νόστιμες γωνίες που προκαλούν τσιμπιές και δαγκώματα, για να χάσουν σιγά-σιγά τη φρεσκάδα τους, ν’ αρχίσουν να μένουν ανησυχητικά πολύ στο ράφι του ψυγείου και να θέλουν περισσότερα φτιασίδια κι από τη Δεσποινί ετών 39 μπας και τις λιγουρευτεί κάποιος κι απλώσει.
Σκέτες λοιπόν δε λένε και πολλά. Μπρουσκέτες όμως ναι. Μεταμορφώνονται θαυματουργά σε ακαταμάχητους πειρασμούς και σφάζονται τα παλληκάρια για χάρη τους …
Σκέτες λοιπόν δε λένε και πολλά. Μπρουσκέτες όμως ναι. Μεταμορφώνονται θαυματουργά σε ακαταμάχητους πειρασμούς και σφάζονται τα παλληκάρια για χάρη τους …
Μπρουσκέτες με κρεμμύδια και τυρί
υλικά:
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
λίγο κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
200 γρ.τυρί που λυώνει (κασέρι, μετσοβόνε, προβολόνε)
1 κουταλιά μέλι (ανθόμελο ή ακακίας)
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
λίγο κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο (προαιρετικά)
200 γρ.τυρί που λυώνει (κασέρι, μετσοβόνε, προβολόνε)
1 κουταλιά μέλι (ανθόμελο ή ακακίας)
Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά σε φέτες.
Τα ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι ανακατεύοντάς τα σε μέτρια φωτιά για 4΄-5΄.
Προσθέτουμε μια κουτάλα νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να εξατμιστεί το νερό.
Αν θέλουμε λίγο πριν γίνουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε λίγο κόκκινο κρασί ή ξύδι μπαλσάμικο, που γλυκαίνουν τα κρεμμύδια και δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.
Ζεσταίνουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού στη φρυγανιέρα και τις αλείφουμε με το μέλι.
Απλώνουμε τις φέτες του τυριού και βάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, μέχρι να λυώσει το τυρί.
Είναι το καλύτερο συνοδευτικό για φασολάδα, φακές ή αρακά, ιδίως για τις μέρες εκείνες που το φαγητό που περίσσεψε είναι πολύ για έναν, αλλά λίγο για δύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου