Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας … (μέρος Βήτον)

                                              (συνέχεια εκ του προηγουμένου)

Στρώνουμε καθαρά τραπεζομάντηλα στα τραπέζια που θα χρησιμοποιήσουμε για να απλώσουμε τον τραχανά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στα τραπέζια.

ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ
Μέχρι να κόψουμε τα τελευταία, τα πρώτα έχουν ήδη αρχίσει να στεγνώνουν εξωτερικά. Γι’ αυτό χρειάζονται γρήγορες κινήσεις και ταχύτητα, προκειμένου “να μη μας πάρει σβάρα ο τραχανάς”. Ξεκινώντας από τα πρώτα κομμάτια, τα πιέζουμε σπάζοντας το πιο σκληρό εξωτερικό και γυρνάμε τη ζύμη, ώστε να έρθει απέξω το μαλακό εσωτερικό κομμάτι. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν ξανά και τα κόβουμε σε ακόμη μικρότερα κομμάτια.

ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΓΥΡΙΣΜΑ ΚΟΨΙΜΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά. Τώρα τα κομμάτια είναι ήδη αρκετά μικρά. Αν έχουμε κάποιο παλιοτικό αραιό κόσκινο, μπορούμε να κοσκινίσουμε πάνω από ένα άδειο τραπέζι τον τραχανά. Τα κομμάτια που μένουν στο κόσκινο, τα κόβουμε ξανά σε ακόμη μικρότερα κομμάτια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Αν δεν έχουμε κόσκινο, συνεχίζουμε κόβοντας τα κομματάκια της ζύμης όλο και μικρότερα.

ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΧΛΩΡΟΣ

                                                                     

                                                                       συνεχίζεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου