Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Κοφτό μακαρονάκι με κόκκινα φασόλια …

… Τι έχεις Γιάννη τ’ είχα πάντα. Ή μάλλον τι δεν είχα πάντα. Ναι, ναι, ξέρω –μια μακαρονάδα. Το αενάως κατατιθέμενο αίτημα μαζί τα γνωστά παράπονα για τα μακαρόνια που δεν εμφανίζονται στο τραπέζι μας με την ποθητή συχνότητα –κοινώς κάθε μέρα, αν ήταν δυνατόν. Έστω. Μακαρόνια ζήτησες, μακαρόνια θα λάβεις. Και όχι ό,τι κι ό,τι. Θα φτιάξω μια συνταγή από τη Basilicata, που συνδυάζει το ζυμαρικό με τα αγαπημένα σου κόκκινα φασόλια. Έτσι, για να σου κλείσω το στόμα …


Κοφτό μακαρονάκι με κόκκινα φασόλια



ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ 2    



υλικά:
300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (τα KYKNOS είναι από τα καλύτερα)
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 ώριμη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
καυτερή πιπεριά σε σκόνη ή λίγο καυτερό κέτσαπ 
30 γρ. μπέικον ή παντσέτα ή σαλάμι




Σε ζεστό τηγάνι ροδίζουμε το μπέικον σε 2 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα βράζουμε το μακαρονάκι 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο από το νερό των μακαρονιών, για να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά ή το κέτσαπ και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί.


ΤΗΓΑΝΙ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου