... Πώς πήραν μυρωδιά ότι φέτος δεν έφτιαξα μελομακάρονα; Αφού δε μύριζε η κουζίνα μου ...
Κέικ με καρύδι, μέλι και μπαχαρικά
υλικά:
120 γρ. μπισκότα (εδώ digestive χωρίς γλουτένη)
150 γρ. βρώμη (εδώ χωρίς γλουτένη)
40-50 γρ. τριμμένο καρύδι
5 χουρμάδες
50 γρ. μέλι (40 + 10)
280 γρ. χυμός πορτοκαλιού
7 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
2 κουτ. τσ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 βανίλια
κανέλλα, γαρύφαλλο κατά βούλησιν
ξύσμα πορτοκαλιού
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό (εγώ πάντα βάζω και ένα φακελάκι τσάι φρούτων για περισσότερο άρωμα).
Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi.
Αλέθουμε και τη βρώμη.
Τα βάζουμε σε μπωλ.
Ρίχνουμε τα 40 γρ. μέλι και το ξύσμα.
Το λάδι, το αυγό και το χυμό πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄ περίπου, δοκιμάζοντας με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Τρατάρουμε, αν θέλουμε περιχύνοντας με το υπόλοιπο μέλι.
.jpg)
Τα μπαχαρικά, το μέλι, το καρύδι και το πορτοκάλι, φέρνουν στο στόμα γεύση και άρωμα μελομακάρονου, έστω έναν απόηχό του.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου