... Μάλιστα, να χρησιμοποιήσουμε και τα απομεινάρια των πράσων και μπράβο και ζήτω για την οικολογική και οικονομική συνείδηση και την αξιοποίηση των πάντων στο πνεύμα της φτωχικής κουζίνας. Η σφολιάτα που πήρα για το στρούντελ όμως, έχει μέσα δύο φύλλα και τώρα ξαναβρίσκομαι με το μουντζούρη στα χέρια. Και το άλλο φύλλο κυρία; Πόσο μάλλον που τα μόνα υλικά που διαθέτω είναι ένα πολυκαιρισμένο μήλο και λίγη μαρμελάδα κολοκύθα. Κανένα πρόβλημα, θα φτιάξω μηλοπιτάκια της λιτότητας και της ανάγκης ...
Μηλοπιτάκια της λιτότητας
υλικά:
μαρμελάδα της επιλογής ή της ανάγκης μας (εδώ κολοκύθα)
1-2 μήλα
μια χούφτα σταφίδες
κανέλλα
Κόβουμε το μήλο σε κυβάκια, το βάζουμε σε γυάλινο μπωλ, ρίχνουμε λίγη κανέλλα και τις σταφίδες, σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού, τρυπάμε 3-4 φορές και το βάζουμε στα μικροκύματα 3΄-4΄.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.
Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια το μήλο με τις σταφίδες.
Αλείφουμε τις άκρες με λίγο γάλα ή αυγό.
Τις κλείνουμε και τυλίγουμε ρολό.
Αλείφουμε με αυγό ή γάλα.
Σε μια ξαφνική αλλαγή γραμμής πλεύσεως, σαν το ναύαρχο Γελεβουρδέζο ένα πράμα, αποφάσισα να κόψω το ρολό σε ρολάκια για να θυμίζουν cinammon rolls που πάντα νοσταλγώ και δεν μπορώ να έχω.
Το ρολό μου ήταν σχετικά χαλαρό αλλά αυτό δεν ήταν κατ' ανάγκην κακό.
Αραδιάζουμε τα ρολάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.
Τρατάρουμε.
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου